[dm-crypt] cryptsetup not working under 3.6 - RT patch set seem to break it

Uwe Kleine-König u.kleine-koenig at pengutronix.de
Tue Oct 30 10:40:01 CET 2012


On Mon, Oct 29, 2012 at 08:45:38PM +0000, Tvrtko Ursulin wrote:
> On 29/10/12 20:14, Tvrtko Ursulin wrote:
> >On 29/10/12 19:47, Milan Broz wrote:
> >>On 10/29/2012 08:31 PM, Tvrtko Ursulin wrote:
> >>>Just tried 3.6.4 and it is still broken. Is there anything else I could
> >>>try to debug this?
> >>
> >>See response from response from Ondra on dmcrypt list - your kernel
> >>config
> >>is perhaps broken.
> >
> >I don't think that reached me - perhaps I was not copied.
> >
> >Weird yes, I mean no one can spot anything bad with my config...
> >
> >>Please use fresh checkout, run make oldconfig and try again.
> >>(Many people use 3.6 already and there is no other report.)
> >
> >... and I just used it today to configure a fresh 3.6.4 (plus -rt10
> >patches) without a problem.
> >
> >Unless RT patchset is the culprit. Hm.. that would be unexpected, but I
> >guess it is worth a shot. I'll let you know what happens without -rt.
> 
> Ha, this is exciting, vanilla 3.6.4 works, with -rt10 patch it does not.
I experienced that problem, too. This is on a laptop with encrypted
rootfs, so debugging is a bit harder here. I am just setting up another
machine to debug that.

Best regards
Uwe

-- 
Pengutronix e.K.                           | Uwe Kleine-König            |
Industrial Linux Solutions                 | http://www.pengutronix.de/  |


More information about the dm-crypt mailing list