[dm-crypt] Cryptsetup using loop device makes it stop

Clément Hertling (Wxcafé) wxcafe at wxcafe.net
Tue May 28 22:35:03 CEST 2013


Looks like the /dev/loop* files are all 0 bit : 

$ du /dev/loop*
0		/dev/loop0
0		/dev/loop1
0		/dev/loop2
0		/dev/loop3
0		/dev/loop4
0		/dev/loop5
0		/dev/loop6
0		/dev/loop7
0		/dev/loop-control

In the meantime, all the device files for my primary hard drive are also 0 bit,
and they mount alright :

$ du /dev/sda*
0		/dev/sda
0		/dev/sda1
0		/dev/sda2
0		/dev/sda3
0		/dev/sda4

Looks like it's normal.
fsck-ing my system partition didn't show any meaningful errors.

Thanks for your help.

-- 

Clément Hertling (Wxcafe)
------      ------
Sent from my netbook's cyberspace

On 13-05 07:23, Milan Broz wrote:
> 
> On 05/27/2013 11:18 PM, Clément Hertling (Wxcafé) wrote:
> 
> > open("crypto.img", O_RDONLY|O_SYNC|O_DIRECT|0x100000) = 5
> > fstat(5, {st_mode=S_IFREG|0644, st_size=0, ...}) = 0
> > read(5, "", 0)                          = 0
> > read(5, "", 4096)                       = 0
> > close(5)                                = 0
> 
> This look like file crypto.img is empty, IOW file of zero size.
> 
> Please check it (also fsck filesystem etc.)
> 
> Milan
> _______________________________________________
> dm-crypt mailing list
> dm-crypt at saout.de
> http://www.saout.de/mailman/listinfo/dm-crypt
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: not available
Type: application/pgp-signature
Size: 836 bytes
Desc: not available
URL: <http://www.saout.de/pipermail/dm-crypt/attachments/20130528/e948f06a/attachment.asc>


More information about the dm-crypt mailing list