[dm-crypt] luksAddKey successful but not working

leam hall leamhall at gmail.com
Fri May 31 16:09:30 CEST 2013


I can build a new box without an encrypted volume, build the volume, and
have the server ask for the password on boot. What is currently failing is
reading the keyfile so that it doesn't ask for a password. What part of the
program/process deals with that?

Thanks!

Leam


On Wed, May 22, 2013 at 11:36 AM, leam hall <leamhall at gmail.com> wrote:

> I have a support ticket with RH open now. So far I am not sure it is a
> bug. It may well just be my misunderstanding. If it does turn out to be a
> bug I will file it.
>
> Thanks!
>
> Leam
>
>
> On Wed, May 22, 2013 at 11:28 AM, Milan Broz <gmazyland at gmail.com> wrote:
>
>> On 05/22/2013 04:33 PM, Arno Wagner wrote:
>> > A look into the man-page of cryptsetup shows that luksAddKey does
>> > not write the key-file, but reads it. I am surprised though that
>> > cryptsetup does not complain that the file is missing. With my
>> > system (cryptsetup 1.6.0) it does:
>> >
>> > # cryptsetup luksAddKey /dev/loop0 keyfile
>> > Enter any passphrase:
>> > Failed to open key file.    <---
>> > #
>>
>> RHEL5 has very old cryptsetup (based on 1.0.3 version) and it is
>> impossible
>> to rebase there to a new version.
>> You can create a bug requesting to fix this issue in RH bugzilla though...
>>
>> Milan
>> _______________________________________________
>> dm-crypt mailing list
>> dm-crypt at saout.de
>> http://www.saout.de/mailman/listinfo/dm-crypt
>>
>
>
>
> --
> Mind on a Mission <http://leamhall.blogspot.com/>
>



-- 
Mind on a Mission <http://leamhall.blogspot.com/>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://www.saout.de/pipermail/dm-crypt/attachments/20130531/7638a672/attachment.html>


More information about the dm-crypt mailing list