[dm-crypt] question to crypt_format function

Stephan Giehlow stephan.giehlow at openlimit.com
Wed Oct 21 11:19:43 CEST 2015


Hi,

thanks for the fast answer. The cryptsetup binary itself works on the arm
device. I added debug logging to my source. When I perform the
crypt_format function I can see the Log "#Crypto backend () initialized".
On my developer virtual machine are more information - like "#Crypto
backen (Linux 3.7.10-1.32-desktop kernel CryptoAPI) initialized".

Is there any missing additional call to initialize any crypto backend?

Thanks,
Stephan

-----Ursprüngliche Nachricht-----
Von: Milan Broz [mailto:gmazyland at gmail.com]
Gesendet: Dienstag, 20. Oktober 2015 20:24
An: Stephan Giehlow <stephan.giehlow at openlimit.com>; dm-crypt at saout.de
Betreff: Re: [dm-crypt] question to crypt_format function

On 10/20/2015 04:27 PM, Stephan Giehlow wrote:
> we are using libcryptsetup to generate a luks container on an arm
> device. The developed code comes from your example
>
(https://gitlab.com/cryptsetup/cryptsetup/wikis/API/crypt_luks_usage_8c-ex
ample.html).
> But we have one problem: When running the code on the device, the
> crypt_format function will ends with the error “Cannot initialize
> crypto backend”. Do you have any tip to solve the error?

Something is probably misconfigured on your system.

If cryptsetup binary itself works, try to add debug info to your program:

crypt_set_debug_level(CRYPT_DEBUG_ALL);

and also try to strace it (do not use valuable password though:)

If it there is still not useful explanation in log, please send the output
of these logs.

Thanks,
Milan


More information about the dm-crypt mailing list